Sunday 7 October 2012

Resepi Dari Ladang : Roti Canai Maggi

Assalamualaikum...

Ye puan-puan, resepi kita hari ini amat senang dan mudah sekali. Korang suma buleh cuba. Sekarang ni ramai yang suka makan roti canaikan? Jom aku ajar 1 resepi yang korang akan ingat sampai bila2.. http://matcuoi.com

Korang dah amik pen ngan kertas? Kalau udah kita mulakan dengan kiraan 3...2...1.. mula.

1.   Bahan-bahan yang korang perlukan ialah...
Roti canai, Telor, Mee Maggi/Ruski/Sedap (ikut suka la),Bawang  Besar


2.  Korang canaikan doh canai tu, pastu orang campak telor (sekali ngan kulit skali utk menambahkan kerangupan.).. Tabur bawang cam tabur bunga rampai yer...

Buleh imejin ker?
3.  Lopeh tu, korang masukkan maggi yang telah korang rebus tu.. Jangan tak rebus plak, sakit porut korang nanti.. Sekali la korang boh serbuk perasa dan sebagainya.. Lau letak cheeze mungkin lagi sedap.. (~mungkin ye tak confirm sedap lagi~)
Nampak dah kekreatifan dan kesedapan itu...

4.  Then korang letak atas tempat masak tu.. Tunggu sampai masak dan makan. Itu saja

Masak mesti camni.. Jangan deep fried or korang bakar atas arang plak.. len rasa nanti..

Taraaa.... Dah siap


Kredit Pics: AmazingNara
Psss:-  Aku tak pernah cuba. Korang cuba dulu. Aku tak minat la lau maggi dimakan dengan benda lain yang berasaskan karbo ni. Wonder camne orang leh makan maggi ngn nasik?????http://matcuoi.com



No comments:

Post a Comment